Chec marmorat si glazurat cu ciocolata

de marcelika in Prajituri, 26 Sep 2013 | 8682 vizualizari

 

mai tot timpul fac checuri, doar ca glazurat am "omis" .....sunt baba , recunosc, si mai uit cate ceva...:)....de data asta nu l-am mai ratat.....sa mai fi fost....

 

INGREDIENTE

  • 8 oua,
  • 10 linguri zahar,
  • 8 linguri de faina,
  • 2 linguri de cacao,
  • nuca,
  • razatura de lamaie(o lingurita cu varf....eu am in la frigider razatura de lamaie cu zahar, tot timpul anului),
  • 8 linguri ulei,
  • 200 gr ciocolata menaj ,
  • 50 gr unt.
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec marmorat si glazurat cu ciocolata:

Separati albusul de galbenus. Se bate galbenusul cu 5 linguri de zahar pana se topeste acesta si are consistenta unei smantani, se adauga uleiul incet  si se continua baterea .

Se bat albusurile (mai intai fara zahar) pana cand se fac spuma , se adauga celelalte 5 linguri de zahar (tot odata) si se continua baterea la modul cel mai rapid. Se pune galbenusul peste albus impreuna cu razatura de lamaie si se incorporeaza usor.

Impartim compozitia in doua, in prima compozitie punem 5 linguri de faina si amestecam usor, in cealalta compozitie punem restul de 3 linguri de faina si cele 2 de cacao si incorporam.

Pregatim cele doua tavi in care punem hartie de copt si incepem "operatiunea". Incepem din mijlocul tavii, precum gaina...:)) si  punem o lingura de compozitie alba, una neagra, una peste cealalta de fiecare data. La sfarsit peste fiecare punem nuca si bagam in cuptorul preincalzit.

Dupa ce s-au copt , ii lasam la racit, apoi glazuram cu ciocolata  ( topita la bain-marie impreuna cu untul ) .

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec marmorat si glazurat cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

CookieMonster 1

27.09.2013, 12:44

nadea68 1

27.09.2013, 13:43

marcelika 1

27.09.2013, 22:05

doamne Rocsi, de unde sa servesti o feliuta ??? termitele mele au mancat tot ....

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Chec cu unt, reteta unui desert delicios